SÄ sparar du data: Fem tips för att spara data och pengar

blog-author

Ela Lopez

Inte alla av oss behöver eller vill ha en obegrÀnsad plan. Den goda nyheten Àr att du inte behöver offra bekvÀmligheten med en ansluten smartphone bara för att spara pengar pÄ mobildata. HÀr Àr fem saker som tar dig fem minuter att göra och som kan spara massor av pengar varje mÄnad.

Din smartphone Àr oumbÀrlig. Det finns massor av olika datahungriga appar som förbÀttrar din mobila upplevelse. Molnlagring, ljud- och videoströmning, rik surfning, svÀng-för-svÀng-navigering och sÄ vidare kan stÀlla stora krav pÄ din mobila dataanslutning. Lyckligtvis Àr det dock lÀtt att dra ner pÄ mobildataanvÀndningen utan att hindra din mobila upplevelse.

Spara data i Google Chrome

đŸ“±
Den hÀr bloggen hjÀlper dig att fÄ de bÀsta planerna

Bandbreddshantering

Google har implementerat en funktion i Android som heter Lite-lÀge som kraftigt kan minska mÀngden data som Chrome-webblÀsaren krÀver. Med hjÀlp av Googles servrar kondenserar Chrome bilder och andra filer för att optimera sidwebbplatser pÄ din mobila enhet. De ger dig ocksÄ en visuell titt pÄ hur mycket du har sparat under den senaste mÄnaden med hjÀlp av ett enkelt linjediagram. Enligt Google kan din dataanvÀndning minskas med upp till 60 %!

För att aktivera instÀllningen Lite-lÀge, gÄ till:

Chrome-menyn > InstÀllningar > BegrÀnsat lÀge

Spara data i Google Maps

đŸ“Č
Dags att vara klok och vÀlja de bÀsta planerna!

Cachar Google Maps

Du kan ladda ner ett omrÄde i Google Maps sÄ att det anvÀnder mindre data nÀr du navigerar till din destination. Detta sparar dig inte bara massor av mobildata, det förbÀttrar ocksÄ upplevelsen om du reser genom ett lÄgt mottagningsomrÄde.

Även om det finns en viss debatt om storleken pĂ„ taket, finns det en grĂ€ns för mĂ€ngden data du kan cache. Om det övertrĂ€ffas kommer du att bli ombedd att zooma pĂ„ ett mindre omrĂ„de.

SÄ hÀr sparar du en karta för offlineanvÀndning:

  • Öppna Google Maps och sök efter den plats du vill spara. Tryck pĂ„ det nedre infofĂ€ltet och tryck sedan pĂ„ Ladda ner.
  • VĂ€lj storleken pĂ„ regionen du vill spara, namnge den och du Ă€r klar!

FÄ detaljerade instruktioner för Android och iOS.

Spara data i Gmail

Ladda ner Gmail-bilagor pÄ Wi-Fi

Google lÄter dig ladda ned Gmail-bilagor automatiskt via Wi-Fi. Om du Àr en daglig anvÀndare av Gmail-appen kan den hÀr vÀxlingen hjÀlpa dig att spara stort! TyvÀrr iOS-anvÀndare, den hÀr Àr ocksÄ en funktion som endast Àr för Android.

SÄ hÀr aktiverar du den hÀr instÀllningen:

Gmail-menyn > InstĂ€llningar > din [email protected] > (DataanvĂ€ndning) Ladda ned bilagor

Spara data i appar för streaming av musik

Offlinelyssning

Alla populÀra ljudströmningsappar erbjuder olika sÀtt att lyssna pÄ dina lÄtar utan att behöva streama dem över en nÀtverksanslutning.

Spotify lĂ„ter dig ladda ner dina album och spellistor. Om du anvĂ€nder Apple Music kan du lĂ€gga till lĂ„tar, album och spellistor i ditt bibliotek. Med Google Play Musik kan du ladda ner allt – lĂ„tar, album, spellistor och radiostationer.

Spara data i Facebook

Inaktivera automatisk uppspelning av videor

Facebook lade nyligen till en funktion som automatiskt spelar upp videor i ditt nyhetsflöde, oavsett om du ville det eller inte. För att undvika att oavsiktligt ladda ner dessa videor:

Facebook-meny > InstÀllningar > Videor och foton > Spela upp automatiskt

SĂ„g du inte din favoritapp?

Se till att kontrollera appens instÀllningssida för eventuella datasparande vÀxlar som har lagts till. Utvecklare förbÀttrar stÀndigt sina applikationer och kan ha inkluderat funktionen sedan du senast kollade!

Intresserad av att lÀra dig mer om att minska din mobildataanvÀndning? Kolla in den omfattande listan med vÄra artiklar om att minska mobildataanvÀndning.

Hur sparar du annars pÄ mobildata varje mÄnad?

Genom COMVIQ! De har de bÀsta planerna som du kan köpa till dig sjÀlv. Det Àr mycket viktigt om en tjÀnsteleverantör förstÄr vÄra behov och önskemÄl. Om den gör det Àr den ingen mindre Àn en rÀddare. SÄ, utforska planerna enligt din ficka och krav, och Ängra aldrig!

Lycka till med sparandet!!!