Så sparar du data: Fem tips för att spara data och pengar

By
Rose DaviesRose Davies

Read in 3 minutes

Inte alla av oss behöver eller vill ha en obegränsad plan. Den goda nyheten är att du inte behöver offra bekvämligheten med en ansluten smartphone bara för att spara pengar på mobildata. Här är fem saker som tar dig fem minuter att göra och som kan spara massor av pengar varje månad.

Din smartphone är oumbärlig. Det finns massor av olika datahungriga appar som förbättrar din mobila upplevelse. Molnlagring, ljud- och videoströmning, rik surfning, sväng-för-sväng-navigering och så vidare kan ställa stora krav på din mobila dataanslutning. Lyckligtvis är det dock lätt att dra ner på mobildataanvändningen utan att hindra din mobila upplevelse.

Spara data i Google Chrome

📱
Den här bloggen hjälper dig att få de bästa planerna

Bandbreddshantering

Google har implementerat en funktion i Android som heter Lite-läge som kraftigt kan minska mängden data som Chrome-webbläsaren kräver. Med hjälp av Googles servrar kondenserar Chrome bilder och andra filer för att optimera sidwebbplatser på din mobila enhet. De ger dig också en visuell titt på hur mycket du har sparat under den senaste månaden med hjälp av ett enkelt linjediagram. Enligt Google kan din dataanvändning minskas med upp till 60 %!

För att aktivera inställningen Lite-läge, gå till:

Chrome-menyn > Inställningar > Begränsat läge

Spara data i Google Maps

📲
Dags att vara klok och välja de bästa planerna!

Cachar Google Maps

Du kan ladda ner ett område i Google Maps så att det använder mindre data när du navigerar till din destination. Detta sparar dig inte bara massor av mobildata, det förbättrar också upplevelsen om du reser genom ett lågt mottagningsområde.

Även om det finns en viss debatt om storleken på taket, finns det en gräns för mängden data du kan cache. Om det överträffas kommer du att bli ombedd att zooma på ett mindre område.

Så här sparar du en karta för offlineanvändning:

  • Öppna Google Maps och sök efter den plats du vill spara. Tryck på det nedre infofältet och tryck sedan på Ladda ner.
  • Välj storleken på regionen du vill spara, namnge den och du är klar!

Få detaljerade instruktioner för Android och iOS.

Spara data i Gmail

Ladda ner Gmail-bilagor på Wi-Fi

Google låter dig ladda ned Gmail-bilagor automatiskt via Wi-Fi. Om du är en daglig användare av Gmail-appen kan den här växlingen hjälpa dig att spara stort! Tyvärr iOS-användare, den här är också en funktion som endast är för Android.

Så här aktiverar du den här inställningen:

Gmail-menyn > Inställningar > din [email protected] > (Dataanvändning) Ladda ned bilagor

Spara data i appar för streaming av musik

Offlinelyssning

Alla populära ljudströmningsappar erbjuder olika sätt att lyssna på dina låtar utan att behöva streama dem över en nätverksanslutning.

Spotify låter dig ladda ner dina album och spellistor. Om du använder Apple Music kan du lägga till låtar, album och spellistor i ditt bibliotek. Med Google Play Musik kan du ladda ner allt – låtar, album, spellistor och radiostationer.

Spara data i Facebook

Inaktivera automatisk uppspelning av videor

Facebook lade nyligen till en funktion som automatiskt spelar upp videor i ditt nyhetsflöde, oavsett om du ville det eller inte. För att undvika att oavsiktligt ladda ner dessa videor:

Facebook-meny > Inställningar > Videor och foton > Spela upp automatiskt

Såg du inte din favoritapp?

Se till att kontrollera appens inställningssida för eventuella datasparande växlar som har lagts till. Utvecklare förbättrar ständigt sina applikationer och kan ha inkluderat funktionen sedan du senast kollade!

Intresserad av att lära dig mer om att minska din mobildataanvändning? Kolla in den omfattande listan med våra artiklar om att minska mobildataanvändning.

Hur sparar du annars på mobildata varje månad?

Genom COMVIQ! De har de bästa planerna som du kan köpa till dig själv. Det är mycket viktigt om en tjänsteleverantör förstår våra behov och önskemål. Om den gör det är den ingen mindre än en räddare. Så, utforska planerna enligt din ficka och krav, och ångra aldrig!

Lycka till med sparandet!!!